تاکید وزیر کار بر لزوم اصلاح نظام بنگاه‌داری در صندوق‌های بازنشستگی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لایحه دولت در زمینه اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی هیچ آسیبی به رفاه و معیشت بازنشستگان و کارکنان این صندوق وراد نمی‌کند؛ این لایحه برای متمرکز شدن مدیریت بنگاه‌های اقتصادی، کاهش هلدینگ‌ها و حرکت از بنگاه‌داری به سمت سهامداری طبق قانون برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری در نشست معارفه سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری، با اشاره به تدوین لایحه اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی و با تاکید بر اینکه این لایحه قرار نیست هیچگونه اثری بر رفاه کارکنان این صندوق‌ها و بازنشستگان ذینفع آنها بگذارد، گفت: این لایحه قرار است موتورهای پیشران اقتصاد کشور یا همان بنگاه های اقتصادی را در یک جا متمرکز نموده و با کاهش بنگاهداری صندوق‌های بازنشستگی و کاهش تعداد هلدینگ‌ها به اصلاح ساختاری آنها که در برنامه هفتم بر آن تاکید شده است کمک کند.

وی تاکید کرد: اصلاح ساختار بنگاه‌های اقتصادی ناکارآمد و سپردن مدیریت آن به بخش خصوصی و باقیماندن دولت در سهامداری آن‌ها یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به رفاه ایرانیان کمک کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: قطعاً دولتی ماندن بنگاه‌های فعلی خطای بزرگ دولت‌ها است، که باید اصلاح شود. دولتی ماندن مدیریت این شرکت‌ها اجازه نمی‌دهد که این بنگاه‌های اقتصادی به درستی عمل کنند و زیان‌های بسیار زیادی را به صندوق‌های بازنشستگی و دولت تحمیل می‌کنند.

میدری به بازنشستگان کشوری با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری اشاره کرد و اظهارکرد: این جامعه متشکل از کارکنان دولت، اعضای هیات‌های علمی دانشگاه‌ها، قضات و سایر جامعه ذینفعان است؛ کارکنان امروز دولت، آینده خود را در وضعیت بازنشستگان فعلی می‌بینند و بنابراین هرگونه ابهام، نگرانی یا مشکلی در مدیریت صندوق می‌تواند به کارکنان دولت و در نتیجه به کل اقتصاد کشور تسری یابد.

وی بر اولویت پیشگیری تاکید کرد و گفت: باید هزینه درمان به هزینه پیشگیری در کشور تبدیل شود. وقتی هزینه پیشگیری اجرا نمی‌شود باید تا ۵ سال هزینه درمانی در قالب‌های مختلف درمانی پرداخت شود و این مساله‌ای است که در بسیاری از کشورها حل شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ما به دنبال ایجاد ساختار نظام ورزش در کشور برای بازنشستگان و سالمندان هستیم تا از این طریق ضمن پیشگیری از بیماری‌های موجود بتوانیم به افزایش شادابی و توانایی جسمی و روحی بازنشستگان کمک کنیم. همچنین در این زمینه معاینات ادواری قطعاً می‌تواند کمک کننده باشد.

میدری در بخش دیگری از سخنانش «وحید محمودی»، سرپرست جدید صندوق را فردی دانشگاهی و اقتصاددان معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد که با مدیریت و نگاه سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری این صندوق به سمت سهامداری حرکت کند.

بازنشستگان در کنار مشکلات معیشتی با پدیده فقر زمانی روبرو هستند

سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری در این مراسم با اشاره به وضعیت معیشتی بازنشستگان گفت: حال و روز بازنشستگان عزیز خوب نیست و این عزیزان علاوه بر اینکه دچار مشکلات مالی و معیشتی هستند، دچار فقر زمانی و زمان فروشی هم هستند.

محمودی توضیح داد: زمان فروشی یکی از مشکلاتی است که به صورت علمی در دانشگاه در کنار فقر درآمدی بررسی شده است و نشان می دهد افراد شاغل و حتی بازنشستگان مجبورند زمان آزاد و اوقات فراغت خود را به پای ۲ تا ۳ شغل یا حتی بیشتر برای تامین درآمد و رسیدن به تورم قربانی کنند.

وی افزود: تجربه نشان می دهد حتی اگر این افراد بتوانند با زمان فروشی هم به تورم برسند، اما نخستین چیزی که از دست می‌دهند، اوقات فراغت و سلامتی است.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد، ادامه داد: تورم خطای دولت‌ها است و اگر مهندسی درستی در سیاست‌های مالی و پولی انجام نشود، با وجود کشف واکسن تورم و کنترل آن در بسیاری از کشورهای جهان، این تورم افسارگسیخته کماکان ادامه خواهد داشت.

محمودی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم صدای بازنشستگان باشیم و آنچه در توان داریم برای حل مشکلات موجود به کار بگیریم، گفت: اصلاح ساختار بنگاه‌های اقتصادی و دیگر برنامه های مهم در دستور کار قرار دارد که باید با همراهی همگان از جمله بازنشستگان این مسیر با قدرت طی شود.

وی با اشاره به تجربه خود در حوزه بنگاهداری در بخش‌های پتروشیمی، مالی و سایر حوزه‌های اقتصادی، ابراز امیدواری کرد که با استفاده از دانش و تجربه‌های موجود بتوان مشکلات را کم کرد و رضایت نسبی بازنشستگان را فراهم آورد.

به گزارش ایرنا، مهدی مسکنی از مهر ۱۴۰۲ مسئولیت صندوق بازنشستگی کشوری را بر عهده داشت و پیش از آن معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.

وحید محمودی سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری، متولد ۱۳۴۳ در ممسنی استان فارس است. او دانش آموخته مقطع دکتری اقتصاد-گرایش مالیه عمومی و توسعه اقتصادی از دانشگاه اسکس(Essex) انگلستان است.

از فعالیت‌های دانشگاهی محمودی می‌توان به مدیریت گروه بازارها و نهادهای مالی دانشگاه تهران، تدریس در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ به عنوان استاد مدعو و تالیف و ترجمه ۱۲ جلد کتاب در حوزه فقر، نابرابری، عدالت و توسعه اقتصادی اشاره کرد.

ریاست هیات مدیره شرکت «راهبری و توسعه انرژی سام» (هلدینگ تخصصی صندوق توسعه ملی)، مشاور ارشد صندوق توسعه ملی در امور سرمایه‌گذاری، مدیرعامل هلدینگ نفت و گاز پارسیان، عضویت در هیات مدیره بورس انرژی ایران و عضویت در هیات مدیره انجمن کارفرمایی پتروشیمی‌های ایران از جمله سوابق حرفه‌ای محمودی در بخش اقتصادی است.

کد خبر 77818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 13 =